Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

El Caminito del Rey - a világ legextrémebb gyalogösvénye

2011.01.29. 11:11 Qeki

El Caminito del Rey, az andalúz hegyekben fekvő, embert próbáló gyalogösvény, via ferrata, nemcsak hogy illegális és életveszélyes, de ha elkapnak még súlyos pénzbüntetést is fizethetsz.

 

Az  El Caminito del Rey, Spanyolországban, Málagatól nem messze az andalúz hegyekben található. A "Királyok ösvényének" is nevezett út, két vízesést, a Chorrot és a Gaitanejot köti össze. Az 1901 és 1905 között épült út 2-300 méteres magasságban vezet, szélessége átlagosan egy méter. Eredeti funkciója az volt, hogy a vízeséseken épült vízerőművek között ingázó munkásoknak gyors átjárást biztosítson.

 Nevét 1921-ben kapta, mikor XIII. Alfonz király itt gyalogolt keresztül, hogy felavassa a Conde Del Guadalhorce gátat. Abban az időben még egy biztonságos útnak számított, korlátokkal szegélyezve.

 Ám az elmúlt száz év során fokozatosan pusztult és egyre veszélyesebb lett - a korlátok kidőltek, a sétány néhány része leszakadt -  olyannyira, hogy 2000 körül többen is halálos balesetet szenvedtek.

képforrás:flickr.com

A spanyol hatóságok ezért lezárták és megtiltották rajta a közlekedést. Az extrém sportok kedvelői között azonban egyre népszerűbb ez az igazi kihívást jelentő út. A legveszélyesebb helyeken a sziklafalba fém vezetőszálakat rögzíttettek, melyekre karabinerrel lehet felcsatlakozni.
A legfrissebb hírek szerint ez év közepén megkezdik az ösvény felújítását, ami a becslések szerint 7 millió euróba kerül majd.

Olvassátok el milyen is rajta végigmenni, élménybeszámoló  a világ legextrémebb gyalogösvényéről.

Egy lélegzetelállító videó:



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr122622620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ze11 2011.02.05. 17:22:47

Nem rossz, de menjen itt végig az, aki... :)
süti beállítások módosítása