Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Képeslap Baliról

2011.02.04. 11:43 Qeki

Bali szigete Indonézia legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja. Jáva és Lombok szigete között fekszik az egyenlítőtől délre.

 

Balit  nemcsak a szörfösök keresik fel évente, hogy meglovagolják hatalmas hullámait vagy a friss házasok, akik előszeretettel utaznak ide nászútra, hanem számos egzotikus kultúra iránt rajongó, kikapcsolódásra vágyó turista.

 

Valódi földi édenkert fogadja az ide látogatókat. Az azúrkék tenger, a hol fehér, hol fekete homokos part, a 3000 méter magas vulkán és a szélben ringatózó rizsteraszok mind hozzájárulnak Bali csodálatos tájképéhez.

 

Balin tökéletes harmóniában van a természet, az emberek és a kultúra. Festői szépségű tájain túl a balinéz kultúra is híres, a magas színvonalú művészetekről, mint a tánc,zene, szobrászat stb. Balit nem véletlenül nevezik az istenek szigetének, több ezer templom, házi oltár és szent hely szolgálja az isteneket ezen a kis szigeten.

képforrás:flickr.com

Egy érdekesség! Balin a gyermeknévadáson nem sokat kell gondolkoznia köznépi kasztba tartozó szülőknek: az összes elsőszülött gyerek a Wayan, a másodszülött a Made, a harmadik gyermek a Koman, a negyedik pedig a Ketut nevet kapja, az ötödiktől kezdődik előröl a sor. Bali rengeteg érdekes és izgalamas látnivalójával és kultúrájával, évről-évre visszacsábítja látogatóit.
 

Postcard from Bali (Canon 5d MkII) from Stephan Kot on Vimeo.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr532638269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.02.05. 08:34:32

Aki még nem volt, semmiképp ne hagyja ki. És ne 10 napra menjetek, mert kevés lesz!! 3 hét minimum és járjátok körbe a szigetet. Érdemes átmenni Lombokra is, és megnézni a sárkánygyíkokat Komodón.
süti beállítások módosítása