Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A repülés művészete

2011.02.27. 12:25 Qeki

Két fantasztikus sportteljesítményt bemutató extrém videót ajánlanék a figyelmetekbe. Mindkét videó alcíme a repülés művészete és nem véletlenül.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első videó, az idén ősszel bemutatásra kerülő Art of Flight című film előzetese, melyet többek között a Red Bull szponzorál. A filmben a világ legkülönlegesebb snowboardos helyeit mutatják be Alaszkától Patagóniáig. A film a világ legjobb hódeszkásainak (Travis Rice, John Jackson, Gigi Ruf, Scotty Lago, Jeremy Jones, Mark Landvick és Jake Blauvelt) lélegzetelállító trükkjeit mutatja be, legtöbb esetben egy helikopterből szemlélve.


A másik szintén elképesztő videó a Wingsuit Basejumping nevű extrém sportot, egy igazi adrenalin bombát mutat be. A wingsuit-ot, a szárnyas ruhát, eredetileg ejtőernyőzéshez fejlesztettek ki, de ma már népszerű a bázisugrók körében is: különlegessége, hogy a vízszintes sebességet a függőlegeshez képest akár a 2-2,5-szeresére is lehet növelni, így függőleges 80km/h-s zuhanásnál a 200km/h-t is el lehet érni.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr852694518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

facebook.com/pgforum 2011.02.28. 21:12:57

Nagyon szép videok, de a wingsuit/ejtőernyő stb inkább zuhanás-lassítás.

Az igazi repülés az az, ha az ember felfelé is tud menni, nem csak lefelé. Mint a madarak ;)

Mint pl tegnapi mókus hegyi móka:
www.facebook.com/video/video.php?v=10150097309156088

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2011.02.28. 21:16:59

wow, a második vid tiszta batman, viszont sirály lehet nagyon az élmény :)
süti beállítások módosítása