Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Reggeliztél már zsiráfokkal? - magánszállások világszerte

2011.08.04. 18:59 Qeki

Az utazás egyik legsarkalatosabb pontja a megfelelő szállás kiválasztása, a mai poszttal ehhez szeretnék egy kis segítséget adni.

2011 márciusában indult útnak a Wimdu, Európa legnagyobb magánszállás foglaló rendszere. A hamarosan magyar nyelven is elérhető online portál a világ 50 országának 150 városában ajánl mintegy 15000 szállás lehetőséget. A Wimdu a hagyományos, személytelenebb szállodai turizmus helyett az utazás autentikusabb élményét kínálja, amely ráadásul költséghatékonyabb is.  A Wimdu újszerű módon közelíti meg az idegenforgalmi szállás lehetőségeket, az internet segítségével az egész világon összehozza a magán szállásbérlés iránti keresletet és a kínálatot. Így az utazni vágyók egy nagy nemzetközi közösség tagjaként egy helyi magánlakásban, egy helyi vendéglátó társaságában sokkal intimebb élményeket tudnak szerezni, mint a turizmus hagyományos formáival. Emellett az élelmes utazók akár a teljes nyaralásuk költségét is megkereshetik, ha elutazásukkor saját lakásukat is kiadják. 


 
Párizsban egy kétszintes kertes házat például három személy már napi 20.000 forintért ki tud bérelni, ami a párizsi szállodaárakhoz képest igen jó ár-érték aránynak tűnik. Londonban 12 000-15 000 Ft körül központi fekvésű franciaágyas szobát kaphatunk. Sydney-ben 10 000 Ft-ért medencés bungalóban vagy 15 000 Ft-ért luxus apartmanban lakhatunk. Rio de Janeiroban 4 főre 8000 Ft-ért pedig nem könnyű másképp lakást találni. Természetesen az itthon kedvelt olaszországi vagy horvátországi szállásokból is akad, Pulában például 8 fős luxusvilla napi 20.000 Ft-ért bérelhető.

 

A szállás lehetőségek típusa is igen változatos, a napi 2 millió forintos 27 szobás, XV. századbeli skót kastélytól az amszterdami mini garzonon át a tengerparti villákig szinte minden elérhető. Kenyában található a világ egyetlen szállása, ahol zsiráfokkal egy asztalnál reggelizhetünk, míg Ausztriában és Németországban komplett falvakat is kibérelhetünk és mintegy 8-10 millió Forintért akár 1200 vendéget is elszállásolhatunk. Ugyanitt, 20.000 Ft-ért már egy jópofa, elegánsan felújított vasúti kocsiban is alhatunk, amelyet egy pályaudvarról közelíthetünk meg.

A Wimdu használata egyszerű, biztonságos, ingyenes és csak néhány lépésből áll. A kívánt ország, város, dátum és az utazó személyek száma alapján kezdhetjük a keresést. Az árat és a szállás célpontunktól számított távolságát egy csúszkán állíthatja be a látogató. Az utazók ezután közvetlen kapcsolatba kerülnek a szálláshely tulajdonosával, aki megerősíti a foglalást. Amikor megerősítette, a Wimdu lefoglalja az ügyfél kártyáján az aktuális összeget, amelyet csak akkor utal át, ha létrejött az ügylet, azaz a vendég megérkezett és a szállásadó rendben várta. Ha a vendéglátó mégsem jelentkezik, akkor sem vész el a vendég pénze, mert a Wimdu non-stop ügyfélszolgálata azonnal alternatív lehetőséget talál vagy visszautalja az összeget. A Wimdu minden egyes szállása fényképes és a rendszer értékeli a szállásadókat is: azonnal kiderül, hogy a vendéglátó milyen arányban válaszolja meg az érdeklődő leveleket és igazolja vissza a foglalásokat.


 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr933126172

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lakna Ön egy romantikus vízimalomban? Ingatlanok festői környezetben 2011.08.06. 07:01:23

Az ingatlan.com adatbázisában számos vízimalom található, a legtöbb a Balaton-felvidékről. A romantikus, festői patakvölgyekben lévő épületek árai 17 és 225 millió forint között szóródnak. A legkorábbi a középkorban épült, a ...

Trackback: Lakna Ön egy romantikus vízimalomban? Ingatlanok festői környezetben 2011.08.05. 22:23:32

Az ingatlan.com adatbázisában számos vízimalom található, a legtöbb a Balaton-felvidékről. A romantikus, festői patakvölgyekben lévő épületek árai 17 és 225 millió forint között szóródnak. A legkorábbi a középkorban épült, a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.08.05. 21:35:41

Reggeliztem már zsiráffal, csak ki kellett vinni a szendvicsemet a veszprèmi állatkertbe.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2011.08.06. 09:47:45

@chipanddale74:

az kicsit ólcsóbb volt, mint napi 85.000 ft-t fizetni hasonló élvezetért Nairóbiban...
süti beállítások módosítása