Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

1956 a kiterjesztett valóságban

2011.10.23. 11:53 Qeki

Mától elérhető a Virtuális ’56 kiterjesztett valóság adatbázis, mely a megfelelő okostelefonon használva megmutatja a forradalom budapesti helyszíneit, és felvilágosítást nyújt az adott helyen történt eseményekről.



Az okostelefon beméri a saját GPS helyzetét, majd a beépített iránytű segítségével megmutatja a forradalmi helyszínek pontos helyzetét és távolságát, abban az irányban, amerre a telefon kamerája éppen néz. A "látótávolság" is állítható 100 méter és 5 kilométer között. Az egyes helyszínekre kattintva elolvasható az események rövid leírása, a Wikipedia 1956-ról szóló, díjnyertes szócikkéből.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 “A kiterjesztett valóság adatbázissal ahhoz a fiatal generációhoz szerettük volna közelebb hozni a forradalom eseményeit, akik számára az okostelefon mindennapi eszköz, a történelmet ugyanakkor porosnak, nehéznek találják – mondta el Sándor Szabolcs, a Virtuális ’56-ot létrehozó Karmamedia ügyvezetője. – Potenciálisan több százezer ember érdeklődését tudjuk így felkelteni 1956 iránt.”

A Virtuális ’56 használatához szükség van az Andriod és iPhone (valamint egyes Nokia és BlackBerry) okostelefonokon futó Layar programra, mely elérhető a http://layar.it/psdV9y címről.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr833323580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása