Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Kibérelnéd a jövő hotelszobáját?

2011.12.08. 08:32 Qeki

A Novotel szállodalánc a Microsofttal közösen megnyitotta a „Jövő szobáját” az egyik párizsi szállodájukban. A modern technológiát és a forradalmian új vendégélményt kombináló 3120-as lakosztályának lelke a Microsoft videojáték-konzoljának mozgásérzékelője.

 

A szoba tervezésénél központi szerepet kapott a Microsoft, az XBox 360 videojáték-konzolnak, illetve annak mozgásérzékelős kiegészítőjének, a Kinectnek az integrációjával. A Kinect segítségével a vendégek mozdulataikkal, illetve hangjukkal vezérelhetik a különböző játékokat és szórakoztató szolgáltatásokat.

 

„Valami egészen újat és meglepőt hoztunk létre, amely beindítja az emberek fantáziáját és felszabadítja a bennük rejlő energiákat” – magyarázta Marcelo Joulia, a 3120-as lakosztály lakberendezési megoldásaiért felelős Naco építész cég vezetője. „Azzal kezdtük, hogy újragondoltuk az alapvető tereket, ennek eredményeként pedig szakítottunk az elképzeléssel, hogy egy szobának úgy kell kinéznie, mint egy „kocka” belsejének. Játszottunk a fényekkel is, illetve megoldást találtunk arra is, hogy a bútorok ne foglalják az értékes teret. A 3120-as lakosztály multifunkcionális, rugalmas és akadálytalan, amely a vendégek igényeihez alkalmazkodik, nem pedig fordítva.”

 

Bár a 3120-as lakosztály által nyújtott innovatív szolgáltatás elsőre meglepő lehet, a vendégek számára rendkívül intuitív és ergonomikus élményt nyújt. A tervezők a családokra is gondoltak, a szobában ugyanis a legnagyobbaktól a legkisebbekig mindenki könnyedén és egyszerűen játszhat, szörfözhet az interneten, vagy elmerülhet a szórakoztató szolgáltatások tengerében.


 

A Kinect kezelését másodpercek alatt el lehet sajátítani, az XBox 360 játékkonzol kezelése pedig innentől senkinek sem okozhat nehézséget. A vendégek a forradalmian új, szintén a mozgásérzékelő technológián alapuló Sensorit tükröt is kipróbálhatják, amelyen szinte varázsütésre jelennek meg az információk (hírek, időjárás), illetve akár az egészséges életmódot elősegítő fitneszprogram is. A családi szórakozás kulcsa pedig a Microsoft Surface nevű multimédiás, érintőképernyővel felszerelt asztala, amely számos lehetőséget rejt akár több játékos számára is. A felnőttek pedig akár egyetlen kézmozdulattal multimédia-tartalmak széles skáláját – hírek, zene, stb. – érhetik el.

A jövő szobája 2011. november 14-től érhető el a Novotel Vaugirard Montparnasse szállodában, ahol a következő három hónap során várják a foglalásokat. A négy vendég (két felnőtt, két gyerek) befogadására alkalmas lakosztályban egy éjszaka ára 199 €. A különleges szobát a http://novotel.com/room3120 címen lehet lefoglalni.

Forrás: Room of the Future sajtóközlemény



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr883447348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feliratoss · http://hitlervideo.blog.hu 2011.12.09. 09:58:31

Azt várom, hogy végre PC-hez megjelenjen ilyen kinect okosság...
süti beállítások módosítása