Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Moszkva time-lapse videó

2012.01.02. 18:44 Qeki

Moszkva lenyűgöző time-lapse videója végigkalauzol a város nevezetességein. Feltűnnek a sztálini megalomán idők hagyatékai az első felhőkarcolók, a " hét nővérnek" becézett stílusokat keverő monstrumok, melyek közül talán a legmonumentálisabb a Lomonoszov Egyetem, de többször felbukkannak az utóbbi évtizedek épületei, a Moscow City impozáns látványt nyújtó felhőkarcolói. A 40 méter széles Tverszkaja sugárút, mely a fény, a luxus központja, ahol a legnagyobb világcégek üzletei versengenek a vásárlók kegyeiért.

 

Természetesen nem maradhatott ki Moszkva egyik ékessége sem, a 75 ezer négyzetméteres Vörös tér a Vaszilij Blazsennij székesegyházzal, mely kilenc templomot egyesít. A tér másik kiemelkedő épülete a Kreml, mely a Vörös térrel együtt 1990-ben az UNESCO Világörökség listájára is felkerült. Még sorolhatnám a látnivalókat, de inkább nézzétek meg!
 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr623514551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.03. 11:51:18

Ezen a weboldalon szintén van egy letölthető demo movie, amivel virtuális sétát tehetünk a Kremlben.

moscow-kreml.com/index.php?page=index&lang=eng
süti beállítások módosítása