Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Őszi kultúra Bécsben

2012.10.03. 10:05 Qeki

A természet már gyönyörű színekben pompázik. Bécsbe is beköszöntött az ősz, a császárváros minden évszakban nagyszerű programokkal várja látogatóit, nincs ez másképp most sem.

belvedere_palace_vienna_austria.jpg

Idén október 6-án kerül megrendezésre a bécsi Múzeumok Hosszú Éjszakája, mely az év egyik legnagyobb kulturális eseménye Bécsben. A közel 650 múzeumon és galérián túl szabadtéri programok, különleges tárlatvezetések, koncertek és gyerekprogramok is várják az odalátogatókat. A belépőjegy (13 euro) a kiállítóhelyeken történő belépés mellett a shuttle-buszok (helyszínek között közlekedő) használatára is jogosít.
A Kunsthistorisches Museumban az előcsarnok falán lévő Klimt-faliképek közelről megcsodálhatók egy ideiglenes, erre a célra épített hídról. Az itt található mennyezetkép A reneszánsz apoteózisa Munkácsy Mihály munkája, amit szintén érdemes megnézni. Az Albertinában a Monet-tól Picasso-ig című állandó kiállítás mellett I. Miksa császárról is nyílt egy érdekes tárlat. A Felső-Belvedere termeiben a jubileumi Klimt-gyűjtemény található. http://langenacht.orf.at/list-new/bl/wien/

A zene és filmkedvelők sem maradnak program nélkül. Október 4. és 7. között második alkalommal kerül megrendezésre Waves Vienna zenei fesztivál, ahol 80 nemzetközi fellépő mutatkozik be számos műfajban, az alternatív zenétől és rocktól kezdve az elektronikus zenéig és a klubzenéig. www.wavesvienna.com 

Az idén 50. évfordulóját ünneplő Bécsi Filmfesztivált, a Viennalet október 25. – november 7. között rendezik meg. www.viennale.at

wiener-wiesn.jpg

Annak sem kell feltétlenül Münchenig utaznia, aki egy kis Oktoberfest-hangulatra vágyik. Ugyanis október 7-ig még tart a Wiener Wiesn-t a Práterben. A bécsi Oktoberfest frissen csapolt sörrel, osztrák borokkal, helyi specialitásokkal és népzenei koncertekkel várja az érdeklődőket. Tavaly mintegy 150 ezer osztrák és külföldi vendég volt kíváncsi a bécsi Oktoberfestre – idén sem számítanak kevesebb érdeklődőre. Ez azt  jelenti, hogy naponta mintegy 14 ezren tolonganak majd a sátrakban.
www.wienerwiesnfest.at


A design iránt érdeklődőknek is akad néhány program a közeljövőben.

vienna-deign-week-2012.png

Szeptember 28–október 7.: Vienna Design Week Ausztria legnívósabb dizájnügyi eseménye kiállításokkal, vitaműsorokkal, idegenvezetésekkel és partikkal csábít kikapcsolódásra és a város új arculatának megismerésére.
www.viennadesignweek.at

Viennartweek.jpgOktóber 19-21. között a bécsi Képzőművészeti Múzeumban (MAK) kerül megrendezésre a Blickfang Wien formatervezési kiállítás, melyen számos tervező vesz részt, a bútor-, a divat- és az ékszeripar területéről, hogy bemutassa és eladja aktuális kollekcióját. Különleges terveikkel a Blickfang Wien az egyik legfontosabb találkozó a nemzetközi design-világ berkein belül. ww.blickfang.com

Novemberben is érdemes meglátogatni az osztrák fővárost, mert november 19–25. rendezik a Vienna Art Week-t, mely Európa egyik legsikeresebb művészeti fesztiváljává nőtte ki magát. Az Art Cluster Vienna közreműködésével kialakított program speciális vezetésekkel, galérianapokkal és színpadi vitaműsorokkal gondoskodik az élményteli kikapcsolódásról. 
www.viennaartweek.at

Október 25-28-ig tart nyitva a Modellező kiállítás és vásár. Az egyik legjelentősebb és legnagyobb vására és kiállítása a modelltechnika, modell-játékok, modell-hobby és barkácsolás területén. Ausztria legismertebb modellező szakemberei, gyűjtők, amatőrök és termékforgalmazók töltik ki a 23.000 m²-es terület.  A modellvilág  technológiai újdonságai mellett a játékok, hobbik és kézműves termékek kedvelői is megtalálhatják az érdeklődési körüknek megfelelő termékeket és újdonságokat. www.modell-bau.at

Még december végig lehetőség van egy virtuális időutazáson részt venni Bécs történelmén keresztül a Time Travel Vienna 2012 - kiállításon a Salvator kolostor pinceboltozatában a Habsburgergasse-n. A római-kori Bécsből indul az utazás, 50 perc, összesen hét állomás, különleges show- és hangeffetusokkal.(18 euró)
www.timetravel-vienna.at

oranngeways.jpg

Tehát ha valamelyik program felkeltette az érdeklődéseteket vagy csak elmennétek körbenézni, pattanjatok fel az Orangeways egyik bécsi járatára és mindössze néhány óra múlva belevethetitek magatokat a kulturális programokba. A Népligetből induló járatok egészen Bécs belvárosáig visznek, így az egész utazást oda-vissza 5500 Ft-ból megjárhatjátok. Tehát helyfoglalásra fel és irány Bécs!



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr864816366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása