Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Ipoh

2013.10.09. 07:39 Qeki

Hol található? A Maláj félsziget nyugati felén, az E1-es jelzésű főút mentén, Kuala Lumpur és Penang városok között.

Mi a vonzereje? Egy kis falu, amely az 1900-as években gazdag ón-lelőhelyeiről vált ismertté. Mára a bányák kimerültek, és inkább az ízes maláj ételek, valamint az érdekes barlangtemplomok miatt érdemes ide ellátogatni.

Miért pont ide? Ipoh kiváló fekvése miatt ideális kiindulópont lehet a környéket felfedezni kívánók számára. Hatalmas mészkőbarlangok, elhagyott, mára romhalmazzá vált gyarmati épületek - mint például a “minden bizonnyal” kísértetek lakta Kellie-kastély - raftingolási, kirándulási lehetőségek. A kis faluban is érdemes szétnézni, már csak a rengeteg szuper kifőzde, étterem és utcai sütöde miatt is, mert itt tényleg jól főznek! 

Mikor utazzunk? Mivel Ipoh-ban egész évben csak két fokot változik a hőmérséklet értéke, így nincs igazán hűvös évszak. Ebből következik, hogy a legkevésbé esős időben érdemes a faluba látogatni, ami május eleje és július vége közé esik.
Hogyan utazzunk? Busszal, a már említett E1-es úton. Penang-ból és Kuala Lumpurból is sűrűn indulnak járatok.
Hol legyen a szállás? Ha közel szeretnéd érezni magadhoz a természetet, válaszd az impozáns mészkősziklák árnyékában megbúvó Banjaran Hotspring Retreat hotelt. A másik lehetőség az Agoda.com-on
értékeléseket megosztó ügyfelek által csendes szobái, és barátságos személyzete miatt ajánlott iGarden Hotel.

Tippek utazóktól! A családdal érkezők szeretni fogják a Tambun Lost World elnevezésű fürdőkomplexumot, amely leginkább egy hazai élményüdülőhöz hasonlítható, meleg vizes forrásai pedig az idősebbek számára is kellemes kikapcsolódást jelenthetnek (strandfelszereléseket érdemes vinni, mert így megspórolhatók a bérleti díjak). A helyi specialitások közül érdemes kipróbálni a híres “fehér kávét”, ami pálmaolajon pörkölt kávészemekből készül.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr705556349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása