Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Mandalay

2014.02.28. 07:41 Qeki

Hol? A város Mianmar központi részén található, ha nem számítjuk az ország hosszan délre nyúló keskeny tengerparti sávját.
Mi van itt? Mianmar második legnagyobb városa, az ország pénzügyi, kulturális és oktatási központja.
Miért érdemes ide utazni? Eredetileg a világ legnagyobb buddhista központját tervezték itt felépíteni. Amikor a döntés 1857-ben megszületett, az addig csendes kisváros gazdaságát felpörgették az ide érkező kereskedők.

Indiai, burmai és kínai kultúra keveredett, az építészet, a tradíciók és az ünnepek sokszínűsége tükrözte a városba érkező emberek hátterét. Bár mostanra a nagyratörő tervek korszaka véget ért, Mandalay sokszínűségből fakadó energiája megmaradt:sok-sok emlék és látnivaló van a városban. A város közepén magasodó domb körüli terület vallási és kulturális szempontból fontos központ, de említést érdemel a híres és látványos, 1,2 kilométer hosszúságú U Bein híd, amely tíkfából épült. Érdemes megnézni a harsányságukról nevezetes piacokat is.


Mikor érdemes ide utazni? November és február között a legkellemesebb a klíma, ilyenkor kényelmes az utazás - ennek megfelelően több turista is van a városban. Akinek nem jelent problémát egy-egy rövid, de minden nap ismétlődő zápor, az jöhet május és október között is.
Hogyan érdemes ide utazni? Mandalay nemzetközi repülőtere Bangkokból, és Kína szomszédos tartományának fővárosából, Kunmingból fogad járatokat. Busz és vonat közlekedik Rangoonból és más, a turisták által többet látogatott településekről - érdemes nagy odafigyeléssel választani, mert az ár, a menetrend és a szolgáltatás minősége változó.
Hol érdemes megszállni? Megszállhat a Hotel Yadanarbonban amelynek tetőteraszi étterme kiváló kilátást biztosít a környező épületekre. Az otthonos 79 Living Hotel egyszerű, de kifejezett hangsúlyt fektet a szolgáltatásokra és a tiszta szobákra.
Hasznos tippek: Úgy tűnik, hogy a Mandalay Hill egy kiváló hely ahová az emberek szeretnek jönni nézelődni, de a legjobb választás ha bérel egy idegenvezetőt aki napközben megmutatja a nevezetességeket.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr795836270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása