Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A jövő szállodái

2010.05.31. 12:55 Qeki

A jövő már megérkezett. Sorra nyílnak meg a világon a legmodernebb szállodák, mint a Hotel 9h Japánban, ami egy új generációs kapszula-hotel, mely hét óra alvást, egy óra tusolást és egy óra pihenést kínál vendégeinek luxuskörülmények között. Poznanban nyílt meg az első elektronikus art hotel a Blow Up Hall 5050, a szálloda egy élő műalkotás, mely a legmodernebb csúcstechnológiát használja, kulcs helyett például egy iPhone-t kapunk.

Hotel 9h

Vajon milyenek lesznek a jövő szállodái? Egy biztos, mindenki megtalálja a számára tökéletes kikapcsolódást biztosító szállodát legyen az földön, vízben vagy levegőben.
Az Aircruise (bővebben itt) repülő luxus léghajót a Samsung Construction and Trading, a Burj Dubai a világ legmagasabb épületének kivitelezői építik a Seymourpowell dizájnercég tervei alapján.  A hidrogénnel és napenergiával működő Aircruise forradalmasítja a transzatlanti utazást bár gyorsasága nem vetekedhet egy repülőgéppel, de kényelme túlszárnyalja. Hasonlóan napenergiával működik majd az Alpine Capsule névre keresztelt, a tervező Ross Lovegrove által megalkotott hotel, mely fényvisszaverő műanyagból készül, körpanorámás és összkomfortos kapszula lesz, amely 2100 méter magasan az Olasz-Alpokban várja vendégeit. A nyolc méter átmérőjű kapszula kettős műanyag borításának köszönhetően megvédi a benne lakót a zord hegyi időjárás viszontagságaitól.

Alpine Capsule

Manapság még csak néhány milliárdosnak van lehetősége élvezni a földön kívüli életet, hamarosan azonban civilek számára is építenek egy űrállomást, mely hotelként fog működni. A Galactic Suite-ba vagyis a lebegő űrállomásra 2012-től lehet foglalni a helyeket.  A 4 napos hosszú hétvége ára 3 millió euró lesz, mely magában foglalja az utazást előkészítő 18 hetes űrhajós kiképzést is. Az út mindössze 90 percet vesz igénybe. A luxus űrállomás orbitális pályán mozog, így naponta 15-ször lehet megcsodálni a napfelkeltét. Akinek még ez sem lenne elég 2050-ig kell várnia, hogy megépüljön a Holdon a Lunatic nevű szálloda.

Galactic Suite

Visszatérve a Földre, kalandozzunk egy kicsit a víz alá. A víz alá vágyókat egyre több hotel várja a a világ minden részén. A víz alatti Poseidon Resortban a vendégek a felszín alatt élvezhetik a Csendes-óceán látványát Fidzsi partjainál. A különleges épületben 15 méter mélyen a felszín alatt 24 lakosztály várja a vendégeket. A Perzsa-öbölben, Dubai partjai mentén épül, és várhatóan 2013-ra készül el a Hydropolis, mely a szálloda mellett egy tengeri kutatóközpontnak is helyet ad. Ám a világ legnagyobb tenger alatti szállodája a Hydropalace, Kínában a Sárga-tengerben épül, 16-20 méter mélyen.

Poseidon Resort

Kínában, Shanghai közelében épül egy kőfejtőből kialakított Waterworld névre keresztelt szállodakomplexum. A 400 ágyas szálloda a sziklafalhoz simul majd, melynek egyes részei a víz alá épülnek. A hotelben az éttermeken, úszómedencéken és egyéb luxuslétesítményeken kívül egy extrém sportcentrum is helyet kap, ahol olyan extrém sportoknak hódolhatunk, mint a bungee jumping vagy a sziklamászás.

Waterworld

Az utolsó Radical Innovations in Hospitality díj nyertese a Morris Architects lett, egy hatalmas újrahasznosítási projekttel. Az Egyesült Államok partjai mentén, különösen a Mexikói-öböl területén hamarosan több ezer kiszuperált olajfúró torony áll majd, melyeknek az eltávolítása robbantással lenne csak megoldható. A tengeri élővilág számára azonban ez a lépés katasztrofális lenne, hiszen egy-egy ilyen sziget több tízezer élőlénynek nyújt otthont. Így sokkal gazdaságosabb és környezetbarátabb megoldással az olajfúró tornyokat hotelekké alakítanák, melyekben az alternatív energiaforrásokat is felhasználják majd, mint a nap-, szél- és hullámenergia. A hotel tornyokkal szomszédos fúrótornyok a tervek szerint éttermekként, kaszinókként vagy épp night clubként fognak működni.

Nem kell messzire mennünk, ha igazi különlegességet akarunk látni. A dinamikus építészet jegyében épül Horvátországban, Solta szigetén Európa első forgó hotelje, de nem kell kétségbe esni, mert naponta csak 1,3 fordulatnyit tesz meg a hotel. Dubaiban egy egész forgó toronyházat terveznek. A Dynamic Tower-ben egy hat csillagos luxusszálloda is helyet kap, ahol akár 90 perc alatt is megtekinthetjük a körpanorámát. (bővebben itt)

Ugyancsak új irányzatot jelentenek a következő szállodák, melyek célja, hogy minél kevésbé törjék meg a természet egységét, így megőrizve annak szépségét. Ennek egyik lehetséges megoldása a Svédországban épülő láthatatlan faház. (bővebben itt) A láthatatlanságot egy régi építészeti trükkel, a tükröződő üveg felületekkel oldották meg. A világ egyik legnagyobb szállodalánca, a Hilton is követve a környezetbarát irányzatot az Argentínában, Patagónia különleges tájába integrálva építi legújabb szállodáját a Hilton Bariloche-t, felhasználva a legmodernebb zöld építészeti megoldásokat. 

HiltonBariloche                                                                                           

A sort még sokáig folytathatnánk… Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne bukkanjon fel egy-egy új forradalmi ötlet, a kérdés már csak az, hogy mi valósul meg ezek közül.

forrás:www.independent.co.uk



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr832044598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2010.05.31. 22:02:14

Ez a Waterworld jól néz ki, de meglehetősen utópisztikus.

InversioN 2010.11.12. 02:36:44

bonyhádi víz alatti hotel tervét is sorolhatnátok xDDD

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.06.12. 03:19:47

A víz alatti szobában kissé verne a víz... :D Elég egy pici földmozgás, vagy bármi okozta repedés, törés, és a víz kb 2 másodperc alatt betölti a teret...A faxom akarna megfulladni.

tenerife utazás · http://www.free-tenerife.hu/ 2011.11.01. 23:00:42

Kíváncsi vagyok melyik fog megvalósulni ezek közül.
süti beállítások módosítása