Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

New York - érzékcsalódás

2010.07.31. 16:59 Qeki

New York-ot nem lehet megunni, ez a pezsgő város mindig tartogat valami érdekes dolgot. Így gondolta ezt Sam O'Hare is, aki öt nap leforgása alatt, 35.ooo különleges technikával készített fénykép felhasználásával készítette el a The Sandpit (A homokozó) című művét, mely hat percben mutatja be New York egy napját. A tilt shift technikával készült felvételek olyan hatást keltenek mintha New York egy terepasztalon kelt volna életre. (A Makett természet posztban pont az ellenkezőjét láthatod, hogyan tűnik valóságosnak a miniatűrben megalkotott természet.

 

 

A tilt shift fotózási technika egy speciális eltolható tengelyű objektívet igényel, amelyet eredetileg a perspektivikus torzítás kiküszöbölésére fejlesztettek ki, hogy a hatalmas épületek oldalai is párhuzamosak maradhassanak. Ám ezzel a technikával könnyen be lehet csapni a fénykép nézőit ugyanis az optikai tengely eltolásával a tárgyak térbeliségének érzete és az élesség pontja befolyásolható, így a képek azt a hatást keltik mintha maketteket fotóztak volna.
 

The Sandpit from Sam O'Hare on Vimeo.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr252189560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása