Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Nézz mélyen magadba!

2011.03.15. 10:58 Qeki

Néhány éve nyílt meg a hollandiai Oegstgeest városának határában, az autópálya mellett ücsörgő óriás kőember, a Corpus múzeum és élménypark. A Corpus nagyszerű lehetőséget kínál az emberi test felfedezésére, a szervezet anatómiájának és működési folyamatainak megismerésére. A látogató a legmodernebb technológia segítségével láthatja, hallhatja, érezheti az emberi test működését miközben számos érdekességet tudhat meg.

 

A projekt ötletgazdája Henri Remmers holland üzletember, aki 31 millió dollárt fektetett a megvalósításba és elnyerte a Holland Egészségügyi Minisztérium támogatását is. Az épület hűen modellezi az emberi test belsejét. A múzeum látogatói a hatalmas emberi alak lábfején, egy seben keresztül juthatnak be. Elindulva fölfelé betekintést nyerhetnek mi történik ha egy szálka megy a bőrbe. Az Uterus moziban ülve egy rövid filmet nézhetnek meg a spermiumok versenyfutásáról a petesejtig, majd részletesen megismerhetik a magzat fejlődését.

 

Az előadás végén hidraulikus emelők segítségével a teljes termet felemelik, hogy az emésztőszervekkel és az általuk végzett folyamtokkal is megismerkedhessenek a vendégek. Tovább haladva fölfelé  bepillantást kaphatnak a szív, a tüdő munkájába, majd az érzékszerveken, a szájon, orron, szemen  és a  fülön keresztülhaladva eljutnak az irányító központig, az agyig.

 

A túra során a felnőttek többek között megmérhetik vérnyomásukat, testtömeg indexüket, míg a gyerekek ugrálhatnak az óriás nyelvén vagy egy szimulátorban baktériumokkal küzdhetnek.

 

A nagy sikerre való tekintettel már épül a Corpus Hotel is, mely 2012-től fogadja a vendégeket.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr412740955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása