Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Földöntúli képek a Földről

2011.09.21. 18:30 Qeki

Sok time-lapse videót láthatunk, megannyi helyszínről, de magáról a Földről igen ritkán!

 

A Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről készített videó a Csendes-óceánnál kezdődik, majd Észak és Dél-Amerikában folytatódik. Látható városok, országok és tereptárgyak:Vancouver-szigetek, Victoria, Vancouver, Seattle, Portland, San Francisco, Los Angeles, Phoenix,Texas, Új-Mexikó és Mexikó, a Yucatán-félsziget, Guatemala, Panama, Kolumbia, Ecuador, Peru, Chile, és az Amazonas.

 

Nemrég Douglas Wheelock a NASA űrhajósa a Twitteren osztotta meg saját készítésű fotóit, melyek a Földről készültek az Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről. A képeket pedig maga Wheelock kommentálta!

 

 

 

 

Görögország és szigetei egy tiszta éjjelen az Európa feletti utunkon. Athén fényesen ragyog a Földközi-tenger partján.

 

A "Rejtelmes-sziget" az Indiai-óceánban található, nem messze Madagaszkártól. A szigeten lévő érdekes alakzatok és a szokatlan forma segít, hogy ezt a szép helyet beazonosítsuk.

 

A lélegzetelállító Hold.

 

Távolban az Aurora Borealis (Északi fény) látszik az egyik legszebb éjszakán Európa felett. Jól látszódik a Doveri-szoros, a La Manche csatorna és Párizs városi fényei. Anglia nyugati része, London felett vékony köd látszik.Hihetetlen a városi fények és a kisvárosok kontrasztja. Hiányozni fog Földünk ezen nézetből.

 

Egy látványos naplemente. Minden nap 16 ilyen naplementét látunk és mindegyik igazán emlékezetes.

 
Egy kicsit keletebbre láttuk az Uluru szent sziklatömbjét, amit mi inkább Ayers Rockként ismerünk. Még nem volt lehetőségem ellátogatni Ausztráliába, de egy szép napon, remélem, hogy felkereshetem ezt a természeti csodát.

 

Az Egyiptomon át, a Földközi tengerig kígyóként elnyúló Nílus folyó és a deltában fekvő Kairó éjszakai képe. A képen a távolban a Földközi-tenger látszik.

 

A csodálatos bolygónk egyik helyszíne sem tud vetekedni a Bahamák színeinek szépségével és gazdagságával. Ezen a fotón az űrhajónk a Bahamák széle felett látszik.

 

Az Atlanti-óceán közepe felett, egy lenyűgöző naplemente előtt. Lent a lemenő Nap sugarai között látszik az Earl hurrikán spirálja.

 

A Szahara felett, közeledve az ősi vidékekhez és az ezeréves történelemhez. A Nílus folyó Egyiptomon át a Gízai piramisok mellett folyik. Távolabb a Vörös tenger, a Sínai félsziget, a Holt tenger, a Jordán folyó, majd a Földközi tengerben Ciprus szigete és a láthatáron Görögország tűnik fel.

 

A színek, a mozgás és az élet villódzása bámulatos világunk vásznán. Ez a Nagy Korallzátony egy része, Ausztrália keleti partjánál.

 

Dél-Amerika déli részén terül el Patagónia gyöngyszeme, a Perito Moreno gleccser. A rögös hegységek, az óriási gleccserek, fjordok és a tenger bámulatos szépsége tökéletes harmóniát sugall.

 

További képek!



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr503244018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása