Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Ráncfelvarráson esett át a Hollywood felirat

2012.12.07. 09:08 Qeki

Hollywoodban minden "sztár"-nak jár a ráncfelvarrás, főleg ha a kilencedik X-be készül belépni. Los Angeles leghíresebb jelképe, a Hollywood felirat is komoly „faceliftingen” esett át az utóbbi kilenc hétben. A Hollywood-felirat mind a kilenc betűjéről először lemarták a festéket, aztán korrózióvédő anyaggal lekenték, végül 1400 liter festék felhasználásával ismét hófehérré varázsolták.(lsd. lentebb a videón)

Hollywood felirat1.jpg

A Hollywood(land) feliratot 1923-ban Harry Chandler emelte, így reklámozva saját ingatlanfejlesztéseit, azóta ez lett az amerikai filmipar szimbóluma. A Mount Lee oldalában fekvő jelkép egyenként 14 méter magas és 9 méter széles betűje a turisták elől elzárt hely.

Hollywood felirat3.jpg

A felújítási munkálatok a felirat 90. születésnapja alkalmából készültek. A jelkép tulajdonosa Los Angeles városa, a szimbólum karbantartásáról azonban a Hollywood Sign Trust gondoskodik.

Hollywood felirat2.jpg

Hollywood felirat.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr824952477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.08. 11:41:05

szükség is volt már rá, 1-2 filmben mutatják közelről, és igen leharcolt volt már...
süti beállítások módosítása