Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Mai Chau

2013.10.01. 13:26 Qeki

Hol található? Vietnam északi részén, 140 kilométerre Hanoi-tól, 80 kilométerre a laoszi határtól.
Mi a vonzereje? A kisváros gyönyörű helyen fekszik: Hoa Binh tartomány hegyei között, hatalmas mészkősziklákkal körülvett medencében, zöld rizsföldek ölelésében. A környék kultúrája is érdekes, az itt élő népcsoport az úgynevezett “Fehér Thai” törzshöz tartozik.


Miért pont ide? Néhány turista itt is megfordul, de a számuk semmi ahhoz képest, ahányan Sapa környékére látogatnak - pedig a két terület adottságai nagyon hasonlóak. Az érdekes látványt nyújtó rizsföldek, és mindenekelőtt a hatalmas, túrákra hívogató hegyek jelentik a fő vonzerőt ezen a tájon.
Maga a kisváros nem túl izgalmas hely, de nagy előnye, hogy tökéletes kiindulópontja lehet a hegyi túráknak.       A városka szélein van néhány piac, ahol olcsón lehet vásárolgatni, és néhány barlang is található a város tövében, ezeket is érdemes megnézni. 

Mikor utazzunk? A tájat borító növényzet február és május között mutatja legszebb arcát, ilyenkor szinte világít a mindent beborító zöld szín. Október/november táján az egész vidék aranybarnába fordul, ilyenkor is nagyon érdekes látványt tud nyújtani a természet. Júniusban és júliusban azonban szinte elviselhetetlen a forróság, ilyenkor nem érdemes utazni.
Hogyan utazzunk? A város megközelítése nehézkes, nem érdemes autóbérléssel próbálkozni és  Hanoi-ból közvetlenül megközelíteni a várost, mert az úthálózat meglehetősen kusza. Buszok viszont járnak Hoa Binh városába, onnan pedig már könnyen lehet buszos vagy akár motoros utazást is szervezni a célhoz.

Hol legyen a szállás? Az élményeiket megosztó utazók kedvelik a hagyományos berendezéssel büszkélkedő, mégis komfortos Mai Chau Nature Place Riverside Bungalow  elnevezésű hotelt, míg a Mai Chau Lodge inkább a modernebb szállodai környezetet kedvelők számára lehet megfelelő.

Tippek utazóktól! Az utazók többsége szerint érdemes kerékpárt bérelni a helyszínen, és azzal
körbejárni a várost - ugyanezt meg lehet tenni robogóval is. A vasárnapi piacot is érdemes megnézni,
ilyenkor a hegyi falvak iparosai és kereskedői is eljönnek a városba, hogy eladják termékeiket - sok
érdekes dolgot lehet ilyenkor felfedezni a standokon.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr695540631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása