Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Mesébe illő úti célok

2010.10.01. 09:35 Qeki

Álom vagy valóság? Joggal tehetjük fel a kérdést, amikor olyan mesébe illő vidékeken járunk mint a következőkben bemutatott helyek. Az érintetlen természet, a csodálatos épületek és a letűnt korok teszik tökéletessé ezen úti célok atmoszféráját.

Colmar, Franciaország

 

Colmar ez a kis ékszerdoboz Franciaország Elzász régiójában fekszik. A csatorna mellett ma is megtalálható a halpiac és a halászok és kertészek negyede tele festői szépségű színesre festett házakkal, melyek némelyike a XVI.-XVII. századból származik. Naplementekor, kigyúlnak a speciális, számítógép-vezérelt fények, melyek még különlegesebbé teszik a városka hangulatát.

 

 

Feröer-szigetek

 

A Feröer-szigetek Skócia és Izland között félúton fekszik az Atlanti-óceánban. A középkor óta lakott vulkáni eredetű szigetcsoport a Dán Királysághoz tartozik. A lélegzetelállító tájon megkapó látványt nyújtanak a főváros Tórshavn középkori, fűvel benőtt tetejű házai és a tengeröblökben megbújó halászfalvak. A 18 szigetből álló szigetcsoport tájai, mind varázslatos, misztikus díszleteknek tűnnek, mely a fantasy világok hangulatát idézi.


 

Neuschwanstein kastély, Németország

 

A Walt Disneyt is megihlető, sziklaszirten épült csodaszép kastélynak a lélegzetelállító táj méltó hátteret nyújt. A kastély építtetője a különc, tragikus sorsú II. Lajos király volt, aki rajongott Wagner zenéjéért és a germán legendákért és mindent megtett, hogy valóra váltsa álmát; a várkastély megépítését.


 

Kappadókia

 

Törökország szívében található ez az egyedülálló vulkáni tufából álló sziklaformáció. Törökország és Délnyugat-Ázsia legkedveltebb turisztikai látványosságai közé tartoznak a furcsa kinézetű "tündér kémények", a Göreme Völgy holdbéli vidéke, a sziklatemplomok és Kaymakli és Derinkuyu föld alatti városai. Egy fantasztikus vidék, melyet a természet és az ember egyaránt alakított az idők folyamán.

 

Hoi An, Vietnám

 

Vietnám legszebb városa kétségkívül Hoi An, melynek belvárosa 1999 óta az UNESCO Világörökség része. A Dél-Kínai tenger partján fekvő város egykor fontos kikötő és kereskedelmi központ volt. Ma varázslatos épületein, színes selyemlámpáin túl, szabóiról híres a városka. Az Óváros utcáiban lépten-nyomon követik egymást a szabóműhelyek. Ma ezt a mesés helyet előszeretettel keresik fel a turisták, ahol egy időutazás keretében ismerhetik meg Vietnám múltját.



 

Grönland

 

Grönland a föld legnagyobb szigete, az érintetlen természet földje, szinte nincsenek emberek, utak. A húsz magyarországnyi területet a végeláthatatlan jégmezők uralják. Bár az időjárás igen zord, de a felejthetetlen hangulat, színesre festett házak, az aurora borealis és a különleges eszkimó települések kárpótolnak mindezért.

 

Velence, Olaszország

 

Velencét azt hiszem, nem kell senkinek sem bemutatni. Fantasztikus épületeivel, csatornahálózatával és 455 hídjával valóban rabul ejtő. Velence varázsa abban rejlik, hogy az egész város a letűnt századokat idézi. A turistaáradat ellenére megőrizte titokzatos hangulatát, gyönyörű palotái közül csak néhány áll nyitva a közönség előtt és még számtalan kincset tartogat.


  

Katmandu, Nepál

 

Nepál nyüzsgő fővárosa Katmandu igazi spirituális hely, mikor a magasan fekvő völgyből a hajnali köd felszáll, a város mitikus hellyé változik. A hatalmas hegyekkel körbevett város tele van varázslatos hangulatot árasztó templomokkal, melyek mindegyikéhez egy-egy legenda, mítosz tartozik. Bár Katmandu az ország legnagyobb városa mégis megőrizte fantasy- szerű báját ősi templomaival, szentélyeivel és hagyományos építészetével.


 

Bambusz erdő

 

A képen látható kyotoi bambuszerdő csak egy Délkelet-Ázsia több száz csodálatos bambuszerdője közül. A bambusz jelentős szerepet játszik az ázsiai kultúrában, Kínában a hosszú élet szimbóluma, Indiában a barátságé, Japánban pedig sok sinto szentély körül bambusz erdő van, hogy megakadályozzák a gonosz közeledését.


 

Sintra, Portugália

 

Sintra minden szempontból fenséges hely, a portugál királyok kedvenc nyári székhelye volt. Palotái és kastélyai miatt mára közkedvelt turisztikai célponttá vált. A portugál királyi családon kívül angol nemesek is gyakran megfordultak itt, George Byront olyannyira megihlette a hely, hogy Childe Harold zarándokútja című művében is ír róla. A városközpontban található királyi villa (Palácio de Vila) és a hegytetőn elhelyezkedő Pena Palota (Palácio Nacional de Pena) uralják a városka látképét.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr532336406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása